Σάββατο , 18 Αύγουστος 2018
Home / Πολιτιστικά Νέα / Στα Γύρω Νησιά / 4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΝΕΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, στη Σέριφο

4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΝΕΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, στη Σέριφο

ΣΕΡΙΦΟΣ, 29-30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2014
4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΝΕΩΝ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει στη Σέριφο (29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2014) την 4η Μουσική Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου”.

Περισσότεροι από 100 νέοι μουσικοί – ηλικίας από 7 μέχρι και 22 ετών – από 15 τουλάχιστο νησιά του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και από τον ευρύτερο χώρο του Αρχιπελάγους, θα συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλης εμβέλειας μουσική πρωτοβουλία της Περιφέρειας.

Η πρωτοβουλία αυτή συνεχίζει την ενθουσιώδη προσπάθεια ενδυνάμωσης της ζωντανής μουσικής του Αιγαίου, που ξεκίνησε για πρώτη φορά από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων το 2002, με την καθιέρωση του θεσμού των Παγκυκλαδικών Μουσικών Συναντήσεων Λαϊκών Πνευστών.

Οι Συναντήσεις των Νέων, με την παγκυκλαδική αρχικά μορφή τους, έχουν καθιερωθεί από το 2004, αποτελώντας το επιστέγασμα της προσπάθειας που καταβάλλεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο Φοίνικα της Σύρου, για προσέλκυση όλο και περισσότερων παιδιών στην εκμάθηση των παραδοσιακών κυκλαδίτικων μουσικών οργάνων (λαϊκά πνευστά και κρουστά, βιολί, λαούτο, λύρα και σαντούρι).
10
Ο Συνάντηση φέτος φιλοδοξεί να συγκεντρώσει στη Σέριφο νέους εκπροσώπους νησιών από κάθε γωνιά της Περιφέρειας και του Αιγαίου γενικότερα. Η μεγάλη αυτή ομήγυρη των νέων νησιωτών, με συνεχώς αυξανόμενη κάθε χρόνο συμμετοχή, αποσκοπεί στη μύηση των νέων στον πλούτο και την ποικιλία της αυθεντικής μουσικής παράδοσης του Αιγαίου και στη γόνιμη ανταλλαγή μουσικών – και όχι μόνο – εμπειριών μεταξύ τους, συντελώντας στη διαμόρφωση μιας ιδιότυπης νεολαιίστικης πολιτιστικής κοινότητας στο χώρο του νοτίου Αιγαίου.

Διοργάνωση:
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων – Δράσεις Πολιτισμού

Υποστήριξη:
Δήμος Σερίφου
Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη
Τοπικοί πολιτιστικοί φορείς

Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη-Κέντρο Εθνομουσικολογίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*