Σάββατο , 18 Αύγουστος 2018
Home / Δραστηριότητες / WindSurf & KiteSurf
WindSurf & KiteSurf

WindSurf & KiteSurf

Η Νάξος αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς windsurf και  kitesurf  στις Κυκλάδες αφού διαθέτει παραλίες που αποτελούν παράδεισο για τους λάτρεις των σπορ λόγω της καλής τοποθεσίας τους και της σχέσης τους με τον άνεμο. Κάθε μία παραλία έχει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηρηστικά ώστε να βρεις αυτή που σου ταιριάζει. Παραλία με μεγάλα κύματα για wave ή freestyle αλλά και παραλίες με flat νερά για speed και race καταστάσεις.

Αν θα θέλαμε να προτείνουμε τις καλύτερες παραλίες για αυτού του είδους τα σπορ θα τρεις και συγκεκριμένα την παραλία του Άγιου Γιώργη, της Πλάκας και της Μικρής Βίγλας. Οι τρεις αυτές παραλίες ξεχωρίζουν οι κάθε μία με το δικό της τρόπο, έχοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιδιομορφίες. Σε κάθε μία από αυτές τις παραλίες υπάρχουν οργανωμένα water sports clubs που λειτουργούν τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέροντας παράλληλα και μια σειρά από άλλα θαλάσσια σπόρ όπως water ski, tubes, bannana, wakeboard, kneeboard, canoe κ.α.

Άγιος Γιώργης & Λαγκούνα

Στον Άγιο Γιώργη θα βρείτε τον μοναδικό συνδυασμό ρηχής λιμνοθάλασσας και wave πίστας στο ίδιο σημείο. Ένας ύφαλος διαχωρίζει τις δυο πίστες.

Στην Λαγκούνα θα απολαύσετε τις καλύτερες slalom και freestyle συνθήκες στην Ελλάδα. Τα νερά είναι flat και το βάθος τους ένα μέτρο, κάνοντας το windsurf εύκολο και απολαυστικό. Είναι το ιδανικό μέρος για να βελτιωθείτε στην μποτζα, ή σε οποίο άλλο move, καθώς ότι και να δοκιμάζετε πάντα θα βρίσκεστε σε βάθος νερού όπου μπορείτε να σταθείτε.

Από την Λαγκουνα θα βρεθείτε στη wave πίστα περνώντας μέσω ενός σημαδεμένου περάσματος στον ύφαλο, εκεί έξω θα βρείτε πελαγίσια κύματα και reef breaks ύψους από 1 έως 2,5 μέτρα.
Οι συνθήκες είναι ιδανικές για backside riding και ψηλά άλματα .

Η παραλία εκτίθεται στον βορά. Ο άνεμος φυσάει προς την παραλία και είναι εξαιρετικά σταθερός, χωρίς σπιλιάδες ή αλλαγές στην διεύθυνση του. Το καλοκαίρι, το μελτέμι μας προσφέρει αρκετό αέρα για να πλαναρουμε σχεδόν κάθε μέρα .

Τα ρηχά νερά της Λαγκουνας και ο αέρας που φυσά προς την στεριά κάνει την παράλια απόλυτα ασφαλή. Εδώ οι αρχάριοι και τα παιδιά θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο windsurf στις πιο ασφαλείς, εύκολες, και ευχάριστες συνθήκες .

Οι φίλοι σας δεν σερφάρουν; κανένα πρόβλημα. Η λαγκουνα όπου βρισκόμαστε είναι 7 λεπτά περπάτημα από τον Άγιο Γεώργιο -κεντρική παράλια της Νάξου- και περίπου 15 λεπτά περπάτημα από την Χώρα. Ότι και να χρειασθείτε είναι απλά δίπλα σας !

Σημείωση: Στον Άγιο Γιώργη και στη Λαγκούνα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το kiteSurf λόγω της κοντινής απόστασης του αεροδρομίου από την παραλία.

Πλάκα

Το γνωστό μας και πολυαγαπημένο μελτέμι κάνει εδώ, όπως και σε όλες τις Κυκλάδες, δυνατή την παρουσία του. Ο βοριάς συνήθως ξεκινά το πρωί, δυναμώνει το μεσημέρι και πέφτει το απόγευμα.Οι συνθήκες θάλασσας είναι ιδανικές χωρίς βράχια, reefs και αχινούς.

Η παραλία της Πλάκας έχει προσανατολισμό στη δύση, έτσι ο αέρας έρχεται side shore δημιουργώντας έτσι για τα πρώτα 400-500 μέτρα επίπεδη πίστα (flat). Μετά το σημείο αυτό, ο δυνατός, καθαρός αέρας και τα μεγάλα κύματα που σχηματίζονται δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για άλματα, wave riding και δράση στο κύμα χωρίς περιορισμούς.

Στα πρώτα 100 μέτρα από την παραλία, εξ’ αιτίας της φυσικής γεωγραφικής της θέσης, το νερό είναι σχετικά ήρεμο επιτρέποντας έτσι στους αρχάριους να εξασκούνται ή να κάνουν μαθήματα ακόμα και τις μέρες με πολύ δυνατό αέρα. Μετά από αυτό το σημείο, ο αέρας σταθεροποιείται και το flat νερό είναι ιδανικό για slalom και freestyle.

Μικρή Βίγλα

Η θάλασσα της Μικρής Βίγλας, που βρίσκεται περίπου 20 χλμ μακρυά από τη Χώρα, για πολλούς αποτελεί την ιδανικότερη παραλία για Kitesurf αλλά και για windsurf. Στην περιοχή φυσάει σχεδόν όλο το καλοκαίρι και πάντα ο αέρας είναι πιο δυνατός σε αυτό το σημείο του νησιού απο οποιοδήποτε άλλο. Η ιδιαιτορότητά της έιναι πως διατειρεί τα νερά του είναι πάντα flat με ελαφρύ chopping χωρίς μεγάλα κύματα.

Οι συνθήκες ευνοούν πολύ το kitesurfing το οποίο έχει αναπτυχθεί πολύ στη συγκεκριμένη περιοχή. Υπάρχουν και εδώ σχολές εννοικίασης και εκμάθησης θαλάσσιων σπορ, καταστήματα, μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των επισκεπτών. Στην περιοχή υπάρχει και το νησάκι της Παρθένας στο οποίο είναι χτισμένο ένα γραφικό Κυκλαδίτικο εκκλησάκι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*