Σάββατο , 18 Αύγουστος 2018
Home / Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Πεζοπορία

Πεζοπορία

Πεζοπορία  H Νάξος θεωρείται επίγειος παράδεισος για τους λάτρεις της πεζοπορίας! Το νησί είναι γεμάτο με μνημεία , εύφορα οροπέδια, κοιλάδες, ποτάμια με μικρούς καταρράκτες, ελαιώνες και αμπελώνες και όλα αυτά φυσικά συνθέτουν τοπία μαγικά και μονοπάτια αξιοθαύμαστα. Περπατώντας κανείς το νησί της Νάξου έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την υπέροχη φύση και ποικιλία του τόπου .

Ιππασία

Ιππασία

Ιππασία  Το άλογο είναι ένα ευαίσθητο, σκεπτόμενο πλάσμα που χτίζει προσωπικές σχέσεις. Εκδηλώνει φυσική περιέργεια όταν νιώθει ασφάλεια και χαίρεται να πιάνει φιλίες με όσους είναι κοντά του, αρκεί αυτοί να του δείχνουν σεβασμό και να επικοινωνούν μαζί του με το σωστό τρόπο. Στη Νάξο μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να ασχοληθεί με το άθλημα της Ιππασίας ή απλά να κάνει μια όμορφη βόλτα με τα άλογα στις κοιλάδες αλλά και στις παραλίες του νησιού.

Ποδηλασία

Ποδηλασία

Ποδηλασία Η ποδηλασία είναι μια αθλητική δραστηριότητα που θεωρείται από τις πιο δημοφιλής στον κόσμο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ποδηλασίας αποτελεί η δυνατότητα της να ανταποκρίνεται σε αρκετά διαφορετικές απαιτήσεις όπως είναι η μετακίνηση, η άθληση και η ψυχαγωγία. Η λέξη ποδήλατο είναι ελληνική και σημαίνει πους (πόδι) και ελαύνω (ωθώ σε κίνηση, κινώ). Ιστορικά, δεν φαίνεται επίσημα τουλάχιστον να υπάρχει συγκεκριμένος εφευρέτης στην οποία να του αποδίδεται η εφεύρεση του ποδηλάτου, καθώς επίσης δεν υπάρχει και συγκεκριμένη χρονολογία.

Windsurf & Kitesurf

Windsurf & Kitesurf

kitesurf-wallpaperWindsurf & KitesurfΗ Νάξος αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς windsurf και kitesurf στις Κυκλάδες αφού διαθέτει παραλίες που αποτελούν παράδεισο για τους λάτρεις των σπορ λόγω της καλής τοποθεσίας τους και της σχέσης τους με τον άνεμο. Κάθε μία παραλία έχει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηρηστικά ώστε να βρεις αυτή που σου ταιριάζει. Παραλία με μεγάλα κύματα για wave ή freestyle αλλά και παραλίες με flat νερά για speed και race καταστάσεις.

Καταδύσεις

Καταδύσεις

Καταδύσεις Η αυτόνομη κατάδυση είναι ένα από τα πιο ασφαλή χόμπι, Θα δείτε από κοντά όλα αυτά που χρόνια βλέπατε μέσα από την τηλεόραση, θα τα φωτογραφήσετε, θα κινηθείτε γύρω τους. Η κατάδυση σαν χόμπι είναι τέλεια και η αίσθηση δεν συγκρίνεται με κάτι άλλο. Η αυτόνομη κατάδυση θα σας φέρει μέσα σε αυτό που ονομάζουμε γήινο διάστημα. Αιωρείσαι μέσα στο νερό χωρίς βάρος κάτι σαν αστροναύτης. Γύρω σου βλέπεις ένα υπέροχο μπλε ειδικά στην Ελλάδα με τα τόσο διαυγή νερά. Κινείσαι τεμπέλικα και αναπνέεις σε αργό ρυθμό με βαθιά εισπνοή και μακριά εκπνοή.

 

GoKart

GoKart

καρτ

GoKart H Νάξος διαθέτει τη μεγαλύτερη πίστα Kart των Κυκλάδων, σε μικρή απόσταση, μόλις 4,5 χιλιόμετρα από τη Χώρα, λίγο πρίν το χωριό Γαλανάδο. Διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο στόλο από μικρά αγωνιστικά αυτοκίνητα Καρτ διαθέσιμα να τρέξουν στην πίστα από το πρωί έως αργά το βράδυ. Εδώ η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επισκέπτες που έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν τους αθλητές από ειδικούς χώρους, απολαμβάνοντας συγχρόνως ένα αναψυκτικό από το μπαρ που διαθέτει η πίστα. Υπάρχει δωρεάν μετακίνηση από και προς την πίστα των κάρτ η οποία λειτουργεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*