Τρίτη , 17 Ιούλιος 2018
Home / Πολιτιστικά Νέα / Στα Γύρω Νησιά / Αγέρανος κύκλος, στη Πάρο

Αγέρανος κύκλος, στη Πάρο

Στην ορεινή καρδιά της Πάρου, στον παραδοσιακό οικισμό Λεύκες, ο Αγέρανος Κύκλος παρουσιάζει την +ΚΡΟΥΣΗ στο ΑΙΓΑΙΟ, ένα πρόγραμμα σπουδών στο ρυθμό που στόχο έχει να μας εκπαιδεύσει στον συλλογικό τρόπο σκέψης και δράσης. Το πρόγραμμα εξελίσσεται μέσα από 10 διαφορετικά εργαστήρια, που ξεκινούν τη Δευτέρα 25 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 2 Σεπτέμβρη.

1Τις ημέρες αυτές θα μάθουμε πώς να εκφραζόμαστε μαζί με άλλους μέσα από το χορό, τη μουσική και το τραγούδι και να συμμετέχουμε δημιουργικά σε ένα σύνολο. Για να το καταφέρουμε αυτό θα εξασκηθούμε στην κρουστική συνοδεία και την ομορρυθμία, τους φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς και την πολυφωνία και θα διερευνήσουμε την επικοινωνία της μουσικής με το σώμα μέσα από την κίνηση και το ρυθμό. Ακόμη, θα πειραματιστούμε με αυτοσχέδια μουσικά όργανα, αλλά και κρουστά, που θα κατασκευάσουμε στα εργαστήρια οργανοποιίας, κουρδίσματα και επισκευές που χρειάζονται οι τσαμπούνες και θα μάθουμε σύμφωνα με τις παραδοσιακές πρακτικές που διασώζονται στα νησιά, πώς συνοδεύει το λαούτο την τσαμπούνα. Τα εργαστήρια πλαισιώνονται από παράλληλες δράσεις, όπως προβολές ταινιών, μουσικές σκηνές και μουσικοχορευτικά δρώμενα,  χωρίς καμία επιβάρυνση για το κοινό. Η δράση του Αγέρανου Κύκλου είναι κοινωφελής και βασίζεται στην εθελοντική και αφιλοκερδή συμμετοχή όσων συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Τα έξοδα διοργάνωσης καλύπτονται από ιδιωτικές χορηγίες και την οικονομική συνδρομή, που προβλέπεται για τη συμμετοχή στα εργαστήρια σπουδών. Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά μουσικών οργάνων, που θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στις μελλοντικές εκπαιδευτικές δράσεις.

Το πρόγραμμα και οι σχετικές ανακοινώσεις είναι διαθέσιμες στη σελίδα  https://www.facebook.com/events/1482335882012570/, ενώ συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο ageranos.kyklos@gmail.comή τηλεφωνικά στο 69 067 19 150 (για όλα τα εργαστήρια σπουδών) και 69 424 42 575 (για συμμετοχή σε μουσική σκηνή).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*